Diensten

MARKETING

Three is Harmony biedt marketing- en marketingcommunicatieadvies voor de (internationale) zakelijke markt en ontwikkelt, implementeert en bewaakt strategische meerjaren marketing- en marketingcommunicatieplannen.
Three is Harmony werkt volgens het principe van het SIVA-model. SIVA staat voor Solutions, Information, Value en Access. Het SIVA-model  definieert de marketingmix in vraaggeoriënteerde termen en stelt de klant centraal.
De vier elementen van het SIVA-model zijn:

  • Solution: Het relevante klantprobleem dat wordt opgelost. Begrijpen wat de problemen en behoeften van de consument zijn en daarvoor een oplossing aanreiken.
  • Information: De informatie die de klant wil hebben om de oplossing te evalueren. De marketingcommunicatie moet zich richten op de juiste informatie op het juiste moment.
  • Value: De waarde die de klant krijgt voor de gemaakte investering. De essentie van value is: 'Wat zijn de drijfveren van de klant, wat vergroot zijn/haar bereidheid meer te betalen?'
  • Access: Wat moet de klant doen om toegang tot de geboden oplossing te krijgen? Hoe komt de klant het snelst, makkelijkst en goedkoopst bij de aangeboden service?

RELATIEMANAGEMENT

Wilt u meer omzet genereren uit uw klantenbestand?

Three is Harmony ontwikkelt samen met u een relatiemanagementprogramma voor uw klantenbestand en implementeert dit desgewenst voor u. Hierdoor behoudt u tevreden klanten en behaalt u meer omzet.

Relatiemanagement is dé acquisitiestrategie bij uitstek. De strategie is echter pas effectief als deze integraal en met overtuiging wordt toegepast. Dit betekent dat u keuzes moet maken voor echt onderscheidende diensten, heldere positionering in de markt, voor klanten die waarde creëren, voor overtreffen van verwachtingen en voor een authentieke presentatie. Met als uiteindelijk doel: waarde creëren voor uw klanten én uzelf in zowel professioneel als financieel opzicht.

Door het opbouwen, verdiepen en verstevigen van langdurige, goede relaties kunt u beschikken over een geselecteerd en evenwichtig klantenbestand, waarmee professionele en financiële groei van uw bedrijf bereikbaar is.

SOCIAL MEDIA

De opmars van Social Media biedt organisaties nieuwe kansen voor de communicatie met (potentiële) klanten en doelgroepen. Door het aangaan van de online dialoog kunt u met Social Media uw:

  • naamsbekendheid vergroten
  • relatie met uw doelgroep op- en uitbouwen
  • onderscheidend vermogen uitdragen
  • bezoekersaantallen en -activiteit op uw website verhogen
  • positie in zoekmachines verbeteren

Three is Harmony helpt u om Social Media, zoals LinkedIN en Twitter, effectief in te zetten als extra communicatiemiddel. Hiermee kunt u klanten vinden en gevonden worden, de dialoog met uw klanten en doelgroepen aangaan, en inspelen op hun wensen.

Markten

Three is Harmony bedient de zakelijke markt (B2B) en heeft ervaring opgedaan in de zakelijke markt, de consumentenmarkt, de vastgoedmarkt en de luchthavenmarkt.